pondělí 25. května 2009

SunTanzer poprvé otevřel Café ENERGII



Ve čtvrtek 14.května 2009 se poprvé otevřela Kavárna ENERGIE . Baristy - s podporou Technologického centra Akademie věd České republiky - byli zaměstnanci společnosti SunTanzer..
Ke konverzaci o energiích – možnostech energetických úspor zvláště s využitím obnovitelných a alternativních zdrojů - se u sedmi kavárenských „stolků“ sešlo přes třicet hostů – zájemců o informace z řad vyššího managementu a energetiků větších podniků. Společnost jim dělali členové SunTanzer-teamu a některých partnerských podniků, takže dotazy z oblastí, jež s problematikou úspor energií úzce souvisejí, byly zodpovídány na nejvyšší možné odborné úrovni.
Během celého dne byla vysvětlena a prodiskutována problematika solární fotovoltaiky a fototermiky, kombinované výroby elektřiny a tepla (KVET tj. kogenerace, nebo i chladu = trigenerace), tepelných čerpadel spolu s – více okrajově – kotli na spalování biomasy, energetických auditů i koncept FES (Full energy servis, tj. způsob komplexního řešení energetické situace jednotlivých subjektů včetně zajištění investic do úsporných technologií .
Návštěvníci kavárny získali fundované informace i o financování projektů a ošetření hlavních rizik, o dotační politice a možnostech podílu na vypisovaných grantech, dozvěděli se o možnostech, které má spotřebitel při volbě dodavatele elektrické energie aj.
Velký zájem vzbudila prohlídka malé fotovoltaické elektrárny (3kW) instalované na střeše objektu, v němž byla kavárna otevřena, a ukázky konkrétních výpočtů, ale i jednotlivých technologií, možnosti on-line sledování výkonu elektrárny, anonymní analýzy zcela konkrétních případů, jež SunTanzer řešil, apod.
Podle ohlasu účastníků byla přínosná i moderovaná tematická diskuse, kdy ve více než šedesáti minutách byly zodpovídány otázky na „zájmových ostrovech“.
Netypická organizace workshopu a vysoká odbornost spolu se schopností přiblížit problematiku i víceméně nepoučeným laikům si vysloužily velmi milou a pro SunTanzer-team povzbuzující odezvu od hostů kavárny. Právě tento ohlas spolu se zájmem o kavárnu-seminář způsobily, že CAFE ENERGIE bude otevírat zase 10. a 24.června.



FOTOGRAFIE Z CAFÉ ENERGIE:
http://picasaweb.google.com/cafeenergie/CafeEnergie1452009#

CO O NÁS NAPSALI:
http://www।tc।cz/detail-novinky/id-996/?PHPSESSID=4b93e50ebd06d20528d146d2c8f78965


Žádné komentáře:

Okomentovat